Jednoduchý recept

Šnečí vývar s játrovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 51020
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 g Badyán
15 g Kerblík
20 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
30 g Šalotka
50 ml Sherry brandy
200 g Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
6 g Sůl
600 ml Vývar telecí
100 g Zelenina kořenová
Játrové knedlíčky
80 g Játra husí
20 g Mléko odtučněné sušené
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
3 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
6% Sacharidy 20 g
11% Tuky 8 g
59% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Šnečí vývar s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, badyán, šnečí maso a velmi zvolna vaříme půl hodiny. Ke konci vaření zakápneme sherry.

2

Husí játra umeleme, vložíme do misky, přisypeme sušené mléko, strouhanku, sůl, pepř, mletý muškát, přidáme vejce a důkladně promícháme. Tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru. Knedlíčky povaříme asi 5 minut.

3

Polévku s knedlíčky rozdělíme do talířů, posypeme kerblíkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept