Rajčatový nákyp se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový nákyp se sýrem
Rajčatový nákyp se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51023 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mozzarella |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 395,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky, kam přidáme stejně nakrájený sýr. Přimícháme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli s česnekem. Zeleninu a sýr promícháme s většinou olivového oleje (tři lžíce oleje si necháme stranou). |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno naskládáme krajíce toastového chleba, které pokapeme zbylým olejem. Na toastový chléb naskládáme smíchaná rajčata se sýrem, posypeme solí, pepřem, rozmarýnem a petrželovou natí. Pekáček s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut. |
3 | Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na porce. Porce poklademe na jednotlivé talíře a jídlo podáváme. |
Poznámka
Takto připravený nákyp podáváme jako teplý předkrm, ale také hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a čerstvé pečivo.