Jednoduchý recept

Rajčatový nákyp se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51023
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
10 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
500 g Mozzarella
1 dl Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kg Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 726kJ
9% Sacharidy 34 g
32% Tuky 24 g
18% Sodík 351 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rajčatový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky, kam přidáme stejně nakrájený sýr. Přimícháme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli s česnekem. Zeleninu a sýr promícháme s většinou olivového oleje (tři lžíce oleje si necháme stranou).

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno naskládáme krajíce toastového chleba, které pokapeme zbylým olejem. Na toastový chléb naskládáme smíchaná rajčata se sýrem, posypeme solí, pepřem, rozmarýnem a petrželovou natí. Pekáček s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut.

3

Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na porce. Porce poklademe na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravený nákyp podáváme jako teplý předkrm, ale také hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept