Jednoduchý recept

Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51025

Ingredience

0,5 l Hovězí vývar základní
50 g Křen
50 g Mandle
0,5 kg Moravské uzené maso
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 804kJ
3% Sacharidy 9 g
65% Tuky 49 g
20% Sodík 394 mg
68% Bílkoviny 38 g

Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.

3

Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky nebo noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept