Myslivecké lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecké lívance
Myslivecké lívance
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51026 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
25 g | Droždí |
6 polévková lžíce | Marmeláda borůvková |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 161,4mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda borůvková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecké lívance postup přípravy receptu:
1 | V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme krupicový cukr, trochu vlažného mléka a mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě nakynout. |
2 | V míse smícháme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a mouku, vajíčka, vanilkový cukr, lžíci oleje a špetku soli, vypracujeme řídké těsto a necháme ho v teple vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a zbylý olej a postupně upečeme lívance. |
4 | Upečené lívance potřeme marmeládou, posypeme moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a teplé podáváme. |