Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51028

Ingredience

100 g Klobása Dunajská
50 g Mouka polohrubá
3 g Pepř černý mletý
5 dl Smetana 16% (pochoutková)
200 g Sýr Čedar
4 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na těsto
250 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
10 ml Ocet kvasný lihový
10 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 078kJ
9% Sacharidy 31 g
47% Tuky 35 g
42% Sodík 845 mg
28% Bílkoviny 16 g

Appenzellský koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s máslem, zalijeme osolenou vodou a octem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut uležet v chladu.

2

Zatím si nakrájíme klobásu na kostičky a v misce promícháme mouku se strouhaným sýrem. Odpočinuté těsto vyválíme na plát, který rozložíme do koláčové formy, na dno rozvrstvíme nakrájenou klobásu, zasypeme sýrovou směsí a nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce, sůl a pepř. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ještě teplé nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept