Jednoduchý recept

Východočeská polévka z kysaného zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51029

Ingredience

250 g Brambory
1 špetka Kmín mletý
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 967kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 19 g
6% Sodík 114 mg
8% Bílkoviny 5 g

Východočeská polévka z kysaného zelí postup přípravy receptu:

1

Smetanu smícháme s mlékem a hladkou moukou.

2

Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do hrnce s vodou, přisypeme kmín, osolíme a necháme vařit.

3

Kysané zelí slijeme, lák si necháme stranou. Zelí překrájíme na menší části, přidáme ho k již skoro měkkým bramborám, promícháme a polévku ještě krátce provaříme. Pak přilijeme zahuštěnou připravenou smetanu, dochutíme lákem ze zelí, osolíme, už jen velmi krátce necháme přejít varem, zjemníme máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept