Recept

Plánická prokládaná zaječí paštika na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51030
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

Pečený zajíc
1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
5 ks Jalovec
2 kávová lžička Kmín celý
6 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
80 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 dl Voda pitná
1 kg Zaječí maso
Ostatní ingredience
1,5 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Saturejka
350 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová kýta
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 10 g
12% Sodík 241 mg
23% Bílkoviny 13 g

Plánická prokládaná zaječí paštika na pivě postup přípravy receptu:

1

Zaječí maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a celého zajíce jí prošpikujeme, osolíme, posypeme drceným kmínem a dáme do sádlem vytřeného pekáče, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec a tymián. Přilijeme tmavé pivo a pod poklicí zajíce pečeme doměkka přibližně 90 - 120 minut. Přidáme očištěné, na čtvrtky pokrájené cibule. Během pečení zajíce podlijeme vodou a obracíme ho a poléváme výpekem.

2

Mezitím si nakrájíme na kostičky rohlíky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Upečené maso obereme od kostí a spolu s cibulí z pekáče ho jemně pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs smícháme s namočenými rohlíky, přidáme saturejku, omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, pepř, sůl, vejce a 150 g nadrobno pokrájené slaniny. Směs důkladně promícháme.

3

Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na tenké plátky přes vlákno. Formu na paštiku vyložíme tenkými plátky zbylé slaniny, naplníme ji z 1/3 paštikou, kterou pokryjeme plátky masa z vepřové kýty, na ně rozetřeme polovinu zbylé paštiky, kterou znovu poklademe plátky masa, na ně rozetřeme zbylou paštiku. Povrch zakryjeme plátky slaniny. Formu zakryjeme pečícím papírem, který pevně přivážeme okolo formy provázkem. Do hrnce nalijeme vodu. Formu s paštikou postavíme do hrnce na pařák na knedlíky a hrnec zakryjeme. Paštiku vaříme 1.5 - 2 hodiny v páře. Hotovou paštiku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme na mísu, přelijeme výpekem z pečeného zajíce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept