Liestalský sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Liestalský sýrový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51031 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Listové těsto |
Na náplň | |
---|---|
5 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka polohrubá |
50 g | Petržel - nať |
400 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 106,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Liestalský sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme koláčovou formu. V rendlíku smícháme nejprce trochu mléka s moukou do hladké kaše a potom ji zředíme zbytkem mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme smetanu a nastrouhaný sýr a ještě teplou směs rozprostřeme na těsto. Posypeme nasekanou petrželkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut. |