Jednoduchý recept

Nákyp z brokolice a tresky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51032
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brokolice
6 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská
Na zapékání
2 špetka Kari koření
30 g Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
50 g Sezamová semínka černá
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 868kJ
5% Sacharidy 17 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 257 mg
73% Bílkoviny 41 g

Nákyp z brokolice a tresky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme omáčku: Ve vhodné pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a zapražíme ji. Máslo z moukou zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na hladkou omáčku. Omáčku dochutíme solí, pepřem, kari kořením a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Omáčku stáhneme ze sporáku, přidáme zbylé máslo a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí.

2

Zapékací formu vymažeme máslem. Rybí file omyjeme, osušíme, dochutíme solí, pepřem a pokapeme je citrónovou šťávou. Připravené rybí file naskládáme na dno zapékací formy. Brokolici očistíme omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na růžičky, které poklademe na rybí file v zapékací formě a posypeme je solí. Vše zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a sezamovými semínky.

3

Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a pečeme Přibližně 30 minut. Nákyp vybereme z trouby, necháme odpočinout a krájíme ho na úhledné porce.

Poznámka

Nákyp podáváme teplý. Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept