Jednoduchý recept

Nákyp z krevet a hub

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51035

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
200 g Krevety tygří - loupané
1,5 špetka Sůl
2 l Voda pitná
Omáčka
2 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
200 g Mandle
1 l Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
20 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
8% Sacharidy 27 g
51% Tuky 38 g
12% Sodík 246 mg
61% Bílkoviny 34 g

Nákyp z krevet a hub postup přípravy receptu:

1

Krevety uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, vyloupneme maso, dosolíme je a pokapeme citrónovou šťávou.

2

Omáčka: Na pánvi rozehřejeme polovinu dávky másla. Přidáme houby nakrájené na tenké plátky a podusíme je doměkka. K houbám do pánve přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a také ji orestujeme doměkka. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, který v cibuli a houbách necháme jen provonět. Poté z pánve slijeme výpek a směs necháme vychladnout.

3

Ve vhodném kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zapražíme. Za stálého míchání přiléváme mléko. Na mírném ohni uvaříme hladkou a hustou omáčku, kterou dochutíme solí, pepřem, přidáme tymián.

4

Rozklepneme si vejce a do omáčky dáme žloutek, poté dobře promícháme. Nakonec vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zlehka zamícháme. Do hotové omáčky přimícháme připravené houby s cibulí a česnekem a půlku jemně nastrouhaného sýra a všechny suroviny promícháme.

5

Zapékací formu vymažeme olejem a vlijeme do ní připravené těsto na nákyp. Povrch posypeme druhou půlkou nastrouhaného sýra, posypeme tenkými plátky mandlí. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut. Hotový nákyp vytáhneme z trouby a necháme ho 10 minut odpočinout. Potom nákyp nakrájíme na porce, přendáme na talíře a podáváme.

Poznámka

Tento nákyp podáváme jako hlavní teplé jídlo. Přílohou je čerstvá zelenina a pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept