Recept

Rybí polévka po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51039

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
2 ks Feferony
100 g Krevety tygří - loupané
600 g Mořský ďas
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
600 g Treska aljašská
50 g Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
600 g Úhoř mořský
3 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
3% Sacharidy 12 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 154 mg
63% Bílkoviny 35 g

Rybí polévka po španělsku postup přípravy receptu:

1

Mořského ďase, tresku a úhoře omyjeme a odstraníme jim žábry, ploutve, odřízneme hlavy a znovu opláchneme pod tekoucí vodou.

2

Česnek oloupeme. Do většího hrnce vlijeme vodu. Vložíme do ní jeden oloupaný stroužek česneku a jednu z feferonek. Polovinu ryb rozkrájíme na drobnější kousky a přidáme do hrnce a dáme na plotnu. Počkáme, až směs začne vřít a ztlumíme oheň. Vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak hotový vývar přecedíme přes síto.

3

Cibule si oloupeme a nakrájíme na tenčí nudličky. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme z nich bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na drobné kostičky. Feferonku a zbylé dva stroužky česneku nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky.

4

Připravíme si větší a hlubší pánev, na kterou vlijeme olej. Vhodíme na ni zeleninu, cibuli, česnek, feferonku, brambory, papriky. Restujeme 10 minut. Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu a tymián. Zbytek ryb rozkrájíme na plátky a vetřeme do nich sůl a pepř.

5

Do hrnce střídavě skládáme plátky ryb, zeleninu a oloupané krevety. Nakonec vše zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a 20 minut vaříme na mírném plameni. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept