Rybí polévka po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka po španělsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51039 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
100 g | Krevety tygří - loupané |
600 g | Mořský ďas |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
2 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
50 g | Tymián čerstvý |
600 g | Úhoř mořský |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Feferony, Mořský ďas, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Úhoř mořský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Mořského ďase, tresku a úhoře omyjeme a odstraníme jim žábry, ploutve, odřízneme hlavy a znovu opláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Česnek oloupeme. Do většího hrnce vlijeme vodu. Vložíme do ní jeden oloupaný stroužek česneku a jednu z feferonek. Polovinu ryb rozkrájíme na drobnější kousky a přidáme do hrnce a dáme na plotnu. Počkáme, až směs začne vřít a ztlumíme oheň. Vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak hotový vývar přecedíme přes síto. |
3 | Cibule si oloupeme a nakrájíme na tenčí nudličky. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme z nich bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na drobné kostičky. Feferonku a zbylé dva stroužky česneku nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. |
4 | Připravíme si větší a hlubší pánev, na kterou vlijeme olej. Vhodíme na ni zeleninu, cibuli, česnek, feferonku, brambory, papriky. Restujeme 10 minut. Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu a tymián. Zbytek ryb rozkrájíme na plátky a vetřeme do nich sůl a pepř. |
5 | Do hrnce střídavě skládáme plátky ryb, zeleninu a oloupané krevety. Nakonec vše zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a 20 minut vaříme na mírném plameni. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí. |