Fazolový salát s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5104 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
200 g | Klobása Dunajská |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Přebrané a oprané fazole namočíme na několik hodin a potom je dáme vařit do osolené vody. Po uvaření fazole scedíme a necháme vychladnout. |
2 | K fazolím přidáme okurky a klobásu nakrájené na kolečka. Ochutíme solí, pepřem a octem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a vše promícháme. |
3 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Ještě lehce promícháme. |
4 | Salát ozdobíme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou. Podáváme s pečivem. |