Mušle v zelené omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle v zelené omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51042 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
36 ks | Mušle srdcovky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Zelená omáčka | |
---|---|
5 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
350 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle srdcovky, Sůl, Česnek, Cibule, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle v zelené omáčce postup přípravy receptu:
1 | Připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme rybí vývar, olej, sherry, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, hladkou mouku a petrželku. Směs vlijeme do kastrolu a zvolna vaříme 8 minut do zhoustnutí. |
2 | Potom přidáme očištěné mušle a pod pokličkou vaříme 12 minut, až se mušle otevřou. Hrncem občas potřeseme. Neotevřené mušle odstraníme. |
3 | Uvařené mušle scedíme a vsypeme do nahřáté polévkové mísy. |
4 | Omáčku zamícháme a pokud je hustá, dolijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na mušle. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou. |