Recept

Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 51044
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Česnek
50 g Cibule
400 g Hovězí oháňka
120 g Kosti hovězí morkové
2 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
8 g Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
Hořčičná omáčka
60 g Hořčice plnotučná
40 g Křen
40 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Smetana 33% (šlehačka)
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 935 kcal
Kilojoule 3 911kJ
6% Sacharidy 20 g
70% Tuky 52 g
54% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí oháňku a na špalíčky nařezanou morkovou kost vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme celý pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme velmi zvolna nejméně 2 a půl hodiny. Scedíme, oháňku nakrájíme na silnější kolečka, z kostí vyndáme morek, promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a směs vrátíme do kostí.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme půl litrem vývaru z oháňky, promícháme a povaříme asi 20 minut. Přimícháme hořčici, struhaný křen, podle chuti dosolíme, zjemníme smetanou a povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.

3

Doprostřed talířů položíme nastojato kost s morkovou směsí, kolem dokola obložíme kolečky vařené oháňky a všechno přelijeme hořčičnou omáčkou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept