Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
50 g | Cibule |
400 g | Hovězí oháňka |
120 g | Kosti hovězí morkové |
2 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
8 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Hořčičná omáčka | |
---|---|
60 g | Hořčice plnotučná |
40 g | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 129,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 13,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Kosti hovězí morkové, Zelenina kořenová, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí oháňku a na špalíčky nařezanou morkovou kost vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme celý pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme velmi zvolna nejméně 2 a půl hodiny. Scedíme, oháňku nakrájíme na silnější kolečka, z kostí vyndáme morek, promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a směs vrátíme do kostí. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme půl litrem vývaru z oháňky, promícháme a povaříme asi 20 minut. Přimícháme hořčici, struhaný křen, podle chuti dosolíme, zjemníme smetanou a povaříme asi 5 minut do zhoustnutí. |
3 | Doprostřed talířů položíme nastojato kost s morkovou směsí, kolem dokola obložíme kolečky vařené oháňky a všechno přelijeme hořčičnou omáčkou. |
Poznámka
1