Slanečkové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slanečkové karbanátky
Slanečkové karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51045 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
Směs | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 ks | Rohlíky bílé |
2 ks | Slaneček |
5 dl | Voda pitná |
Trojobal | |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 185,7mg |
Draslík | 277,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 208,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Slaneček, Voda pitná, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slanečkové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova. |
2 | Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. |
3 | Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem. |