Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51045
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
1,5 dl Olej slunečnicový
Směs
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 dl Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 ks Rohlíky bílé
2 ks Slaneček
5 dl Voda pitná
Trojobal
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 782kJ
20% Sacharidy 73 g
36% Tuky 27 g
30% Sodík 600 mg
54% Bílkoviny 30 g

Slanečkové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.

2

Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

3

Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept