Koláč se špenátem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se špenátem a vejci
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51046 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Listové těsto |
2 g | Muškátový oříšek |
400 g | Špenátový protlak mražený |
60 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Špenátový protlak mražený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se špenátem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na plát, který rozprostřeme do koláčové formy. 2 vejce uvaříme ve vodě natvrdo - asi 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme rozmrazený špenát a krátce podusíme. Do odstaveného špenátu vmícháme 1 vejce a strouhanku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rozprostřeme na těsto. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, citronovou šťávou a vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu. Hotovou omáčku nalijeme na špenát a rozetřeme po celé ploše. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut, ještě teplé nakrájíme a podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec. |