Recept

Husí maso s kroupami a červeným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 330 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 310 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 51047
Kategorie: Maso

Ingredience

Husí maso
50 g Česnek
200 g Husí prsa
100 g Husí sádlo
400 g Husí stehna
15 g Kmín celý
15 g Sůl
Červené zelí
15 g Cukr krupice
40 ml Ocet vinný
5 g Sůl
500 ml Voda pitná
500 g Zelí hlávkové červené
Kroupy
1 stroužek Česnek
60 g Hříbky čerstvé
160 g Kroupy střední
10 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
1 g Tymián čerstvý
320 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 869kJ
14% Sacharidy 51 g
93% Tuky 70 g
129% Sodík 3 g
46% Bílkoviny 26 g

Husí maso s kroupami a červeným zelím postup přípravy receptu:

1

Husí stehna a husí prsa nasolíme, potřeme polovinou prolisovaného česneku a necháme uležet do druhého dne.

2

Druhý den husí maso opláchneme, vložíme do pekáčku, zasypeme zbylým prolisovaným česnekem, kmínem, zalijeme husím sádlem, vložíme do trouby a při 90°C necháme velmi zvolna péct asi 4 hodiny. Červené zelí nakrájíme na nudličky, v rendlíku zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou, octem, přisypeme zelí, osolíme a vaříme doměkka. Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vaříme asi 20 minut doměkka. Hříbky nakrájíme na plátky a na kousku másla orestujeme.

3

Husí maso upravíme na talíře, doplníme zelím, kroupami, ozdobíme plátky hříbků a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept