Piškotový nepečený dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový nepečený dort
Piškotový nepečený dort
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51049 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
100 g | Kompot ananasový |
100 g | Kompot broskvový |
50 ml | Meruňkovice |
8 dl | Mléko polotučné |
200 g | Piškoty cukrářské |
80 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 dl | Rum |
50 ml | Sirup Monin - jahodový |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 59,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot ananasový, Piškoty cukrářské, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Mléko polotučné, Sirup Monin - jahodový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Meruňkovice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový nepečený dort postup přípravy receptu:
1 | V první řadě připravíme náplň: v hrníčku rozmícháme půlku mléka s cukrem a pudinkovým práškem tak, aby nezůstaly hrudky. Ve vhodném kastrůlku přivedeme mléko k varu. Do vroucího mléka přilijeme připravený pudinkový prášek v mléce. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme až do zhoustnutí náplně. Následovně náplň stáhneme z ohně a necháme vychladnout, přilijeme meruňkovici, dobře promícháme. |
2 | Ananasový i broskvový kompot scedíme a ovoce necháme okapat. Poté nakrájíme na malé kousky. Dortovou formu vyložíme alobalem, na dno střídavě naskládáme okapané ovoce, zalijeme jednou třetinou připravené náplně. Následně opět na náplň klademe ovoce, tak postupujeme do skončení surovin. Na povrchu dortu musí být piškoty. Rum smícháme se sirupem, potřeme piškoty, kterými obložíme stěny dortové formy. |
3 | Připravený dort 15 hodin chladíme v lednici. Těsně před podáváním dort nakrájíme na porce, jež rozdělíme na dezertní talíře. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |
Poznámka
Dort servírujeme jako studený dezert.