Pstruh zapečený v anglické slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh zapečený v anglické slanině
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalvěj čerstvá |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 164,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 214,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citrony, Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh zapečený v anglické slanině postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou. |
2 | Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich nasekanou petrželku. Necháme v lednici uležet. |
3 | Na polovině másla podusíme nakrájené žampiony, posolíme a necháme vychladnout. |
4 | Pstruhy naplníme žampiony a obtočíme plátky anglické slaniny. |
5 | Na máslem vymazaný pekáč dáme pstruhy, posypeme je rozmarýnem a šlavějí a dáme péct na 200 stupňů 35 minut. |
6 | Ke konci pečení přidáme nakrájenou cibuli a dopékáme. |