Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51050 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Králičí maso |
30 g | Mandle plátky |
40 g | Máslo čerstvé |
1 g | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sardelová pasta |
6 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
80 g | Zakysaná smetana |
5 g | Želatina |
Višňové želé | |
---|---|
150 ml | Džus višňový |
20 ml | Griotka |
30 g | Med včelí |
50 ml | Voda pitná |
3 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 162,1mg |
Vláknina | 157,6mg |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana, Želatina, Med včelí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Džus višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku. |
2 | Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout. |
3 | Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout. |
4 | Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí. |
Poznámka
Paštiku vaříme ve vodní lázni. Podáváme s pečivem.