Jednoduchý recept

Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 51050
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

400 g Králičí maso
30 g Mandle plátky
40 g Máslo čerstvé
1 g Muškátový oříšek
1 g Pepř černý mletý
10 g Sardelová pasta
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
80 g Zakysaná smetana
5 g Želatina
Višňové želé
150 ml Džus višňový
20 ml Griotka
30 g Med včelí
50 ml Voda pitná
3 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 676kJ
2% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 274 mg
20% Bílkoviny 11 g

Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku.

2

Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout.

3

Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout.

4

Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí.

Poznámka

Paštiku vaříme ve vodní lázni. Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept