Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51051 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
400 g | Telecí brzlík |
500 ml | Vývar telecí |
Špenát | |
---|---|
20 ml | Citronová šťáva |
3 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Špenát listový čerstvý |
4 g | Sůl |
Rajčatový krém | |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Hruškovice |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
40 g | Sýr Rokfór |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 807,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Špenát listový čerstvý, Sůl, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí brzlík, Vývar telecí, Máslo čerstvé, Hruškovice, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Do vroucího telecího vývaru vložíme telecí brzlík a uvaříme doměkka. Brzlík vyjmeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, v pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky brzlíku a osmažíme z obou stran. |
2 | Špenátové listy otrháme, vložíme do pánve s rozpáleným máslem, prudce orestujeme, ochutíme solí, cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Pánev odstavíme. |
3 | Do rendlíku nalijeme smetanu, zakápneme hruškovicí, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, strouhaný rokfór, pepř, přivedeme k varu a rozvaříme dokrémova. |
4 | Ze špenátové směsi na talířích vytvoříme kopeček, na něj položíme plátky brzlíku, ozdobíme rajčatovým krémem a podáváme. |