Jednoduchý recept

Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 51051
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
40 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
400 g Telecí brzlík
500 ml Vývar telecí
Špenát
20 ml Citronová šťáva
3 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
200 g Špenát listový čerstvý
4 g Sůl
Rajčatový krém
1 stroužek Česnek
20 ml Hruškovice
1 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Sýr Rokfór

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
71% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do vroucího telecího vývaru vložíme telecí brzlík a uvaříme doměkka. Brzlík vyjmeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, v pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky brzlíku a osmažíme z obou stran.

2

Špenátové listy otrháme, vložíme do pánve s rozpáleným máslem, prudce orestujeme, ochutíme solí, cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Pánev odstavíme.

3

Do rendlíku nalijeme smetanu, zakápneme hruškovicí, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, strouhaný rokfór, pepř, přivedeme k varu a rozvaříme dokrémova.

4

Ze špenátové směsi na talířích vytvoříme kopeček, na něj položíme plátky brzlíku, ozdobíme rajčatovým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept