Jednoduchý recept

Slavnostní kávový dezert

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51053
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

40 g Cukr krupice
250 g Mandle
5 dl Voda pitná
Krém
2 ks Banány
200 g Čokoláda hořká
5 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Hera
1 dl Káva turecká
1 dl Likér mandlový - Amaretto
60 ml Rum
250 g Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
15% Sacharidy 55 g
75% Tuky 56 g
4% Sodík 81 mg
24% Bílkoviny 14 g

Slavnostní kávový dezert postup přípravy receptu:

1

Ve vhodném kastrůlku svaříme vodu. Přidáme mandle a povaříme je doměkka, asi 3 minuty. Potom je oloupeme, nastrouháme na struhadle do misky, přisypeme cukr a hmoždířem pořádně roztlučeme.

2

Měkké máslo nakrájíme na kousky, které dáme do jiné misky a spolu se žloutky a cukrem ušleháme do bílé husté pěny. Vmícháme do ní připravenou mandlovou směs, na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Přidáme vychladlou kávu, rum a vše důkladně dřevěnou vařečkou promícháme.

3

Na dno pekáčku nalijeme likér Amaretto. Připravený krém vlijeme do pekáčku na likér, povrch pěkně uhladíme. Krém dáme na celou noc do lednice chladit a ztuhnout.

4

Tuhý krém nakrájíme na porce, které přendáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájeným banánem a vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Tento dezert podáváme studený. Výborně chutná, když ho ještě před podáváním posypeme rozpustnou kávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept