Recept

Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 51054

Ingredience

25 ml Citronová šťáva
50 g Cukr skořicový
200 ml Hovězí vývar základní
400 g Hrušky
800 g Jelení maso
150 g Kompot brusinkový
40 ml Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
400 ml Víno bílé
500 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 952kJ
12% Sacharidy 45 g
21% Tuky 16 g
41% Sodík 826 mg
85% Bílkoviny 48 g

Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykoštěné jelení maso vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme červeným vínem, vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, necháme okapat, do šťávy nalijeme brusinkový kompot, krátce povaříme a odstavíme. Zakápneme citronovou šťávou, koňakem a rozmixujeme dohladka. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, krátce povaříme v bílém víně, necháme okapat a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru.

2

Na talíře nalijeme brusinkovou omáčku, do ní vložíme jelení maso nakrájené na plátky, doplníme půlkami skořicových hrušek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept