Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
50 g | Cukr skořicový |
200 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Hrušky |
800 g | Jelení maso |
150 g | Kompot brusinkový |
40 ml | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Hrušky, Jelení maso, Sůl, Víno bílé, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Kompot brusinkový, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykoštěné jelení maso vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme červeným vínem, vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. |
2 | Maso vyjmeme, necháme okapat, do šťávy nalijeme brusinkový kompot, krátce povaříme a odstavíme. Zakápneme citronovou šťávou, koňakem a rozmixujeme dohladka. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, krátce povaříme v bílém víně, necháme okapat a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru. |
3 | Na talíře nalijeme brusinkovou omáčku, do ní vložíme jelení maso nakrájené na plátky, doplníme půlkami skořicových hrušek a podáváme. |
Poznámka
1