Sledě s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
800 g | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Hořčičná omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 296,5mg |
Draslík | 39,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Cukr krupice, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sleď čerstvý, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledě s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté sledě bez hlav uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Urovnáme je vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C na 12 minut. |
2 | Hořčičná omáčka: Z másla a mouky připravíme v kastrole za stálého míchání světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko, stále mícháme a povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř. Omáčku už jen prohřejeme. |
3 | Před podáváním sledě ozdobíme snítkami petrželky a dílky citronu. Hořčičnou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |