Jednoduchý recept

Sledě s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51057
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
800 g Sleď čerstvý
1 kávová lžička Sůl
Hořčičná omáčka
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice
30 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 591kJ
4% Sacharidy 14 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 195 mg
48% Bílkoviny 27 g

Sledě s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté sledě bez hlav uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Urovnáme je vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C na 12 minut.

2

Hořčičná omáčka: Z másla a mouky připravíme v kastrole za stálého míchání světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko, stále mícháme a povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř. Omáčku už jen prohřejeme.

3

Před podáváním sledě ozdobíme snítkami petrželky a dílky citronu. Hořčičnou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept