Toasty s ementálem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s ementálem a žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51058 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 499,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s ementálem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na polovině másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme plátky žampionů a 5 minut podusíme. Do odstavených žampionů vmícháme pepř, sůl, zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. Plátky toastového chleba vložíme do pekáče, na ně navršíme houbovou směs, posypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až se sýr rozteče. |