Recept

Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51060

Ingredience

Korpus
5 polévková lžíce Cukr krystal
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
25 ks Meruňky
5 polévková lžíce Mouka bezlepková
5 ks Vejce slepičí
Náplň
200 g Cukr moučkový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 134kJ
25% Sacharidy 88 g
54% Tuky 40 g
4% Sodík 85 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Korpus: Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme asi 230 g cukru. Do hmoty postupně vmícháme žloutky. Nakonec do těsta vmícháme 5 lžic bezlepkové mouky prosáté s 20 g kypřícího prášku do pečiva. Těsto opatrně promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Těsto pečeme dorůžova asi 15 minut. Po upečení korpus ihned - ještě teplý sbalíme do rolády i s pečícím papírem. Po vychladnutí upečený plát těsta rozbalíme a potřeme ho připravenou šlehačkovou náplní a na rozetřenou šlehačku poklademe půlkami meruněk řezem nahoru a plát těsta svineme. Nakonec svinutý a naplněný korpus sbalíme a posypeme 4 lžícemi moučkového cukru.

2

Šlehačková náplň: Šlehačku našleháme s 200g moučkového cukru.

Poznámka

Zmiňovaná surovina meruňky jsou uvedeny v seznamu surovin pro korpus, protože nejsou součást náplně a v receptu se použijí samostatně!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept