Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51060 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
5 polévková lžíce | Cukr krystal |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
25 ks | Meruňky |
5 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
5 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
200 g | Cukr moučkový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 355,3mg |
Draslík | 746,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Korpus: Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme asi 230 g cukru. Do hmoty postupně vmícháme žloutky. Nakonec do těsta vmícháme 5 lžic bezlepkové mouky prosáté s 20 g kypřícího prášku do pečiva. Těsto opatrně promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Těsto pečeme dorůžova asi 15 minut. Po upečení korpus ihned - ještě teplý sbalíme do rolády i s pečícím papírem. Po vychladnutí upečený plát těsta rozbalíme a potřeme ho připravenou šlehačkovou náplní a na rozetřenou šlehačku poklademe půlkami meruněk řezem nahoru a plát těsta svineme. Nakonec svinutý a naplněný korpus sbalíme a posypeme 4 lžícemi moučkového cukru. |
2 | Šlehačková náplň: Šlehačku našleháme s 200g moučkového cukru. |
Poznámka
Zmiňovaná surovina meruňky jsou uvedeny v seznamu surovin pro korpus, protože nejsou součást náplně a v receptu se použijí samostatně!