Jednoduchý recept

Kachní játra se zeleninou s rozinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 51065

Ingredience

120 g Bageta
80 g Hroznové víno
80 g Hrášek
600 g Játra kachní
80 g Kukuřice cukrová nakládaná
80 g Květák
40 g Máslo čerstvé
150 ml Ocet jablečný
3 g Pepř černý mletý
20 g Pomerančová kůra
80 g Rozinky tmavé
120 g Smetana 16% (pochoutková)
15 g Sůl
200 ml Voda pitná
40 ml Víno bílé
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 334kJ
15% Sacharidy 53 g
28% Tuky 21 g
94% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Kachní játra se zeleninou s rozinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kachní játra nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, vložíme do rozpálené pánve bez tuku a opékáme z obou stran dohněda. Játra vyjmeme z pánve a tuk, který pustila, v ní ponecháme. Květák nařežeme na malé růžičky, šalotku nakrájíme nadrobno, kuličky hroznů rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka, kůru z pomeranče nastrouháme. Do pánve s tukem nasypeme květák, scezenou kukuřici, hrášek, hrozny, šalotku, orestujeme, zalijeme vínem, přidáme pomerančovou kůru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří, nyní přimícháme kousek másla, necháme roztavit a zeleninu osolíme a opepříme.

2

Do rendlíku nalijeme jablečný ocet, vodu a přidáme rozinky. Zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne a nedostane tmavou barvu. Přilijeme horkou smetanu a opět zvolna vaříme.

3

Na talíře dáme zeleninu, přiložíme plátky jater, doplníme plátky nasucho opečené bagety, ochutíme rozinkovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept