Tyčinky z baget s olivovou tapenádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyčinky z baget s olivovou tapenádou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 51068 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 135,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Limetka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyčinky z baget s olivovou tapenádou postup přípravy receptu:
1 | Každou bagetu rozpůlíme vodorovně a následně pokrájíme na cca dva centimetry tlusté tyčinky. V misce si smícháme prolisovaný česnek s polovinou oleje a směsí potřeme každou bagetu. Na vrch nudliček nasypeme sůl, pepř, tymián. |
2 | Troubu rozpálíme na 200°C a pečeme 10 minut, dokud nejsou upečené dozlatova. Mezitím si do mixéru nasypeme vypeckované olivy, zbylý olej, limetkovou šťávu a kapary. Lehce rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
3 | Po upečení vyndáme tyčinky z trouby, potřeme umixovanou tapenádou a podáváme. |