Koprové lívanečky s citronovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprové lívanečky s citronovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 51070 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 ks | Limetka |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,3mg |
Draslík | 406,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 359,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Kypřicí prášek do pečiva, Limetka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprové lívanečky s citronovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme mouku, mléko, vejce, sůl a prášek do pečiva. Pořádně promícháme, můžeme použít i ruční mixér, aby se nám nevytvářely hrudky. Stranou si otrháme kopr, nasekáme ho nadrobno a přidáme do těsta. |
2 | Nastrouháme si kůru z limetky a vymačkáme z ní šťávu. Stranou si v misce smícháme smetanu s limetkovou šťávou. Kůru z limetek nasekáme na drobno a také ji přidáme do mísy. |
3 | Rozpálíme lívanečník a na másle smažíme lívanečky cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou příjemně propečené. Hotové lívance necháme trochu vychladnout. Před podáváním je ozdobíme limetkovou smetanou. |