Jednoduchý recept

Zámecké roštěnky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51075

Ingredience

600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
0% Sacharidy 2 g
46% Tuky 35 g
7% Sodík 144 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zámecké roštěnky postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran upečeme doměkka.

3

Měkké maso vyndáme z pánve a výpek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme pivo a necháme krátce vařit, až má šťáva požadovanou hustotu. Nakonec šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme worcesterovou omáčkou.

4

Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept