Zámecké roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zámecké roštěnky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 194,6mg |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 476,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zámecké roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran upečeme doměkka. |
3 | Měkké maso vyndáme z pánve a výpek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme pivo a necháme krátce vařit, až má šťáva požadovanou hustotu. Nakonec šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme worcesterovou omáčkou. |
4 | Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.