Jednoduchý recept

Srbské roštěnky

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51076
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 889kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
7% Sodík 142 mg
65% Bílkoviny 37 g

Srbské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na nudličky.

2

Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme a okraje nařízneme, opepříme, osolíme a obalíme je v mouce.

3

V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm prudce opečeme z obou stran a pak je vyndáme. Do vypečené šťávy nasypeme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata a zeleninu krátce podusíme. Přidáme mletou papriku a hořčici, přilijeme pivo, promícháme, dáme zpět roštěnky a vše pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Během dušení přiléváme vodu.

4

Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme je šťávou se zeleninou, posypeme nakrájenou šunkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept