Želé z instantní kávy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé z instantní kávy
Želé z instantní kávy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51078 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
2 ks | Banány |
200 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Káva instantní |
50 ml | Likér mandlový - Amaretto |
1 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 515,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Káva instantní, Med včelí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želé z instantní kávy postup přípravy receptu:
1 | Do větší kuchyňské nádoby vsypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou. Z hotové kávy ihned odebereme 1 dl a vše necháme vychladnout. 1 dl kávy smícháme se želatinou, medem a cukrem. Dáme ji do lednice na 30 minut vychladnout. Nezapomeneme párkrát želatinu promíchat. |
2 | Zbylou kávu opět přivedeme k varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní vmícháme připravené želé. Suroviny rozmícháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme Amarettem. |
3 | Vhodnou plochou nádobu opláchneme ve studené vodě. Na dno naskládáme na kolečka nakrájené banány. Připravenou směs vlijeme do nádoby a dáme do ledničky ztuhnout. |
4 | Hotové ztuhle želé nakrájíme na úhledné kousky, rozdělíme je na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou. |
Poznámka
Takto připravené želé podáváme jako studený dezert.