Recept

Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51080

Ingredience

80 g Cukr krystal
30 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka amarantová
400 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Máslo čerstvé
2 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Vláknina jablečná
1 polévková lžíce Cukr moučka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 728kJ
26% Sacharidy 92 g
33% Tuky 24 g
21% Sodík 420 mg
29% Bílkoviny 17 g

Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou postup přípravy receptu:

1

Rozmícháním droždí a lžičky cukru ve vlažném mléce připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. V míse vymícháme žloutky s cukrem a s máslem do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme lžíci jablečné vlákniny. Když kvásek vzejde rozmícháme v něm žloutkovou směs. Těsto ochutíme špetkou soli a spolu s amarantovou moukou a moukou Mantler uhněteme tužší těsto.

2

Z těsta vyválíme válečky a ty pak navineme na mírně pomaštěné trubičky na tvarování kremrolí. Těsto na trubičkách necháme vykynout, připravené spirálky potřeme rozšlehaným syrovým vejcem, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a cukroví upečeme v troubě předehřáté na 180 °C.

3

Když jsou spirálky pečené, z tvarovacích trubiček je sundáme, posypeme lžící moučkového cukru a servírujeme vychladlé jako moučník nebo cukroví.

Poznámka

Takto pečené trubičky můžeme upéci i jako slanou variantu tak, že do těsta nepřidáme cukr. V případě, že se rozhodneme pro sladkou variantu tohoto pečiva, můžeme hotové trubičky naplnit nejen jakýmkoli sladkým krémem nebo marmeládou, ale třeba jen tvarohem rozmíchaným s cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept