Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51080 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
80 g | Cukr krystal |
30 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka amarantová |
400 g | Mouka bezlepková Mantler |
2 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vláknina jablečná |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 176,2mg |
Draslík | 203,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka amarantová, Mouka bezlepková Mantler mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vláknina jablečná, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháním droždí a lžičky cukru ve vlažném mléce připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. V míse vymícháme žloutky s cukrem a s máslem do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme lžíci jablečné vlákniny. Když kvásek vzejde rozmícháme v něm žloutkovou směs. Těsto ochutíme špetkou soli a spolu s amarantovou moukou a moukou Mantler uhněteme tužší těsto. |
2 | Z těsta vyválíme válečky a ty pak navineme na mírně pomaštěné trubičky na tvarování kremrolí. Těsto na trubičkách necháme vykynout, připravené spirálky potřeme rozšlehaným syrovým vejcem, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a cukroví upečeme v troubě předehřáté na 180 °C. |
3 | Když jsou spirálky pečené, z tvarovacích trubiček je sundáme, posypeme lžící moučkového cukru a servírujeme vychladlé jako moučník nebo cukroví. |
Poznámka
Takto pečené trubičky můžeme upéci i jako slanou variantu tak, že do těsta nepřidáme cukr. V případě, že se rozhodneme pro sladkou variantu tohoto pečiva, můžeme hotové trubičky naplnit nejen jakýmkoli sladkým krémem nebo marmeládou, ale třeba jen tvarohem rozmíchaným s cukrem.