Jednoduchý recept

Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51081
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřový bok
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 046kJ
18% Sacharidy 63 g
58% Tuky 43 g
17% Sodík 337 mg
37% Bílkoviny 21 g

Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, jednu třetinu uvaříme ve slupce v osolené vodě.

2

Dvě třetiny brambor oškrábeme a s uvařenými oloupanými bramborami je nastrouháme.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

4

Vepřový bůček omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je podlité trochou vody smažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme, ještě krátce osmažíme a dochutíme kmínem, pepřem a solí.

5

Nastrouhané brambory smícháme s moukou a vajíčky, těsto osolíme a vytváříme z něj lžící malé noky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky promícháme v pánvi s osmaženým bůčkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept