Uzené maso se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso se švestkovou omáčkou
Uzené maso se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Povidla švestková |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
600 g | Uzené maso vařené |
1 dl | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 39,7mg |
Vláknina | 99,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso uvaříme a nakrájíme na plátky. |
2 | Do čtvrt litru vývaru přidáme povidla, med, skořici, přilijeme červené víno, osolíme a omáčku necháme provařit. |
3 | Do omáčky vložíme plátky masa, necháme ji ještě jednou přejít varem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo krupicové noky.