Domácí brynzové halušky pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí brynzové halušky pro celiatiky
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51083 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
70 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Mouka bezlepková Mantler |
150 g | Mouka pohanková |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Xantanová guma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 222,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 131,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková, Sýr Brynza, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí brynzové halušky pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, z nastrouhaných brambor slijeme vodu. Cibuli a anglickou slaninu nasekáme nadrobno, před podáváním cibuli se slaninou orestujeme na oleji. Sýr brynzu strouháme na struhadle. Nastrouhané brambory zaděláme s vejci, xantanovou gumou a moukou do polotuhého těsta, které ochutíme polovinou lžičky soli. |
2 | V hlubším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s půl lžičkou soli, přes síto na halušky pasírujeme těsto do vroucí vody. Když bramborové nočky (halušky) vyplavou, jsou uvařené. Hotové je podáváme posypané strouhaným sýrem a zalité opečenou slaninou s cibulí. |