Jednoduchý recept

Borůvkový dezert se želatinou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51086

Ingredience

500 g Borůvky
6 polévková lžíce Cukr třtinový
250 g Piškoty dětské kulaté
60 ml Rum
1 dl Sirup javorový
250 g Smetana 33% (šlehačka)
6 dl Voda pitná
4 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 039kJ
30% Sacharidy 109 g
33% Tuky 25 g
1% Sodík 21 mg
19% Bílkoviny 11 g

Borůvkový dezert se želatinou postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout.

2

Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém.

3

Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit.

Poznámka

Dezert servírujeme vychlazený, těsně před podáváním můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept