Borůvkový dezert se želatinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový dezert se želatinou
Borůvkový dezert se želatinou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51086 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
500 g | Borůvky |
6 polévková lžíce | Cukr třtinový |
250 g | Piškoty dětské kulaté |
60 ml | Rum |
1 dl | Sirup javorový |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
6 dl | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 181,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr třtinový, Rum, Sirup javorový, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový dezert se želatinou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout. |
2 | Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém. |
3 | Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit. |
Poznámka
Dezert servírujeme vychlazený, těsně před podáváním můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.