Jednoduchý recept

Hrušky na víně se šlehačkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51087

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
200 g Cukr třtinový
40 g Cukr vanilka
4 ks Hrušky
15 g Skořice mletá
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 374kJ
23% Sacharidy 84 g
23% Tuky 17 g
1% Sodík 20 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hrušky na víně se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do vysokého hrnce vlijeme červené víno. Přidáme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu, citrónovou šťávu, vanilkový a třtinový cukr, přisypeme skořici a vše přivedeme k varu. Vaříme na prudkém ohni asi 1 minutu. Po svaření oheň ztlumíme.

2

Hrušky oloupeme a vložíme do mírně se vařícího vína. Na mírném ohni hrušky vaříme po obou stranách přibližně 15–20 minut. Po dobu vaření hrušky občas obrátíme na druhou stranu. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku a v sirupu je necháme vychladit tak, aby zůstaly vlažné.

3

Potom je vybereme ze sirupu, poklademe na jednotlivé dezertní talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert podáváme.

Poznámka

Takto připravené hrušky servírujeme jako teplý dezert. Můžeme ovšem podávat také studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept