Hrušky na víně se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky na víně se šlehačkou
Hrušky na víně se šlehačkou
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51087 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
4 ks | Hrušky |
15 g | Skořice mletá |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 435,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr třtinový, Hrušky, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky na víně se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do vysokého hrnce vlijeme červené víno. Přidáme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu, citrónovou šťávu, vanilkový a třtinový cukr, přisypeme skořici a vše přivedeme k varu. Vaříme na prudkém ohni asi 1 minutu. Po svaření oheň ztlumíme. |
2 | Hrušky oloupeme a vložíme do mírně se vařícího vína. Na mírném ohni hrušky vaříme po obou stranách přibližně 15–20 minut. Po dobu vaření hrušky občas obrátíme na druhou stranu. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku a v sirupu je necháme vychladit tak, aby zůstaly vlažné. |
3 | Potom je vybereme ze sirupu, poklademe na jednotlivé dezertní talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert podáváme. |
Poznámka
Takto připravené hrušky servírujeme jako teplý dezert. Můžeme ovšem podávat také studené.